Over ons

Wie zijn wij?

Over ons

Cool-Air is een klein familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de verkoop, installatie en onderhoud van airconditioning. Het bedrijf is gevestigd in Bodegraven aan de Tjalk 13D.

Voor ons staat het leveren van kwaliteit en service centraal. Dat doen we graag in een prettige samenwerking met de klant (particulier of zakelijk).

Gestart vanuit een zolderkamer

Martin Schenk startte in 2000 als zelfstandig ondernemer Schenk Koudetechniek. Vanuit zijn zolderkamer verzorgde hij het advies en de verkoop van airconditioning aan particuliere en zakelijke klanten. Ook de installatie nam hij voor zijn rekening.

In 2006 veranderde Martin de handelsnaam in Cool-Air, omdat door de jaren heen de focus meer kwam te liggen op airconditioning dan koeltechniek.
Met de verhuizing van Martin, wijzigde ook de kantoorlocatie. Eind 2006 werd in het nieuwe woonhuis van de familie Schenk de garage omgebouwd tot kantoor. Een gehuurde ruimte aan de rand van Bodegraven vormde werkplaats en opslag. De serre van het huis vormde de ‘kantine’.

Uitbreiding en verhuizing naar een bedrijfspand

Vanwege groei en de behoefte aan meer technische kennis kwam in 2007 zoon Ronald Schenk in dienst. Hij had op dat moment acht jaar ervaring opgedaan als installateur in de koeltechniek.

Door de jaren heen groeide het bedrijf langzaam verder uit. In 2016 verhuisden we naar een bedrijfspand aan de Tjalk in Bodegraven en langzaam konden werkplaats, opslag en kantoor bij elkaar gevoegd worden.  In 2011 kwam ook zoon Pieter Schenk bij het bedrijf, nadat hij eind 2010 zijn opleiding Technicus middenkader werktuigbouwkundige installaties had afgerond.

Verandering van focus

In de afgelopen jaren breidde ons personeelsbestand uit en veranderden we van focus. We stopten met de installatie en het onderhoud van grote koeltechnische installaties bij (denk aan supermarkten) en richtten ons volledig op airconditioning en warmtepompen.

Cool-Air nu

Inmiddels bestaat het team van Cool-Air uit negen personen. Het familiebedrijf wordt bestierd door Martin, Ronald en Pieter Schenk die zowel organisatorische als praktische  zaken voor hun rekening nemen. U kunt ze dus treffen aan de telefoon, tijdens een verkoopgesprek, maar ook bij uw thuis tijdens de installatie van een airconditioning of warmtepomp. In aanloop naar zijn pensioen doet Martin geleidelijk een stapje terug.
Daarnaast zijn er vier vakkundige installateurs in dienst (waaronder ook zoon Martijn Schenk). Op kantoor is administratief medewerkster Maaike werkzaam. Gerda (vrouw van Martin) is op de achtergrond aanwezig ter ondersteuning. Samen vormen we een team dat, ook na 25 jaar Cool-Air, graag kwaliteit levert in een fijne samenwerking met de klant.

Contactgegevens