Warmtepomp

De warmtepomp is hét duurzame alternatief voor de CV-ketel

Een warmtepomp van Cool Air werkt met een zeer hoog rendement op elektriciteit en u bespaart er mee op uw energierekening. Daarnaast stoot u aanzienlijk  minder CO₂ uit en kunt u de elektriciteit zelf opwekken met zonnepanelen voor nog meer besparing.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame vorm van verwarming én koeling die zeer efficiënt werkt op elektriciteit. Daarbij wordt warmte gebruikt uit een bron, zoals de buitenlucht, de grond of een waterbron. Uit deze bron wordt warmte onttrokken, opgewaardeerd naar een bruikbaar niveau en ingezet als ruimteverwarming en/of warm tapwater. Omgekeerd werkt dit ook, door warmte te onttrekken uit het gebouw en af te voeren naar de bron, wordt er dus gekoeld.

Een warmtepomp kan worden toegepast in woningen, maar zeker ook voor grote projecten zoals een kantoor, winkel of zelfs een compleet ziekenhuis of productieproces. De werking van de warmtepomp is hetzelfde, alleen de schaal verschilt. Daarnaast zijn er verschillende opties voor de warmte en koeling afgiftesystemen.

Meer weten over een warmtepomp

Cool Air werkt samen met de onafhankelijke partij de HDKL. Op hun website vind je alles over een warmtepomp.

Ook is het mogelijk om een vrijblijvende indicatie aan te vragen door middel van onderstaande knop.