Warmte Terugwin Systeem

Warmte terugwin systeem

Warmte terugwin systeem ook in de douche

Een warmte terugwin systeem is ideaal voor mensen die graag een steentje bijdragen aan een beter milieu. De energiezuinige installatie zorgt ervoor dat warme lucht niet zomaar verloren gaat bij het verlaten van de woning. De warmte kan immers nog gebruikt worden om verse lucht voor te verwarmen. De warmtepomp helpt in dit proces. Cool Air is door 30 jaar ervaring in het vak gespecialiseerd geraakt in alles wat met verwarming en luchtbehandeling te maken heeft. Wij brengen daarom graag het principe van een warmte terugwin systeem (WTW) onder de aandacht. Laat warmte niet verloren gaan maar maak er gebruik van. Dat is nuttig en goed voor het milieu.

Warmte terugwin systeem in de doucheruimte

Een warmte terugwin systeem werkt heel goed in de badkamer. Het WTW systeem haalt warmte uit het douchewater dat anders domweg zou wegspoelen. Natuurlijk ben je schoon geworden en is dat het nut van het water geweest, maar de warmte is energie en dat is kostbaar. De aan- en afvoerleidingen van het water lopen dicht langs elkaar. Zo kan het koude water veel warmte opnemen. Het warme water wordt opgeslagen in de boiler. Door gebruik te maken van de aanwezige warmte en energie is dit veel zuiniger dan met een traditionele boiler. Die moet het koude water nog helemaal opwarmen voordat het gebruikt kan worden. Dat scheelt in de portemonnee.

Warmte terugwin systeem kosten en opbrengsten

Omdat de (HR) cv-ketel minder hard hoeft te werken kan de besparing al snel oplopen tot zo’n 100 kuub gas per jaar. De voordeligste installatie van een warmte terugwin systeem (douchepijp-WTW) kost ongeveer € 600,-. De terugverdientijd is daarmee minder dan 10 jaar. Geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden? Neem dan contact op of vraag een offerte aan via onze website. Onze adviseurs leggen graag uit hoe alles werkt.

Contactgegevens