Warmte terugwin unit

Warmte terugwin unit

Warmte terugwin unit: nuttig en milieuvriendelijk

Het is onvoorstelbaar hoeveel energie verloren gaat door het onbenut weg te laten glippen. Dat geldt zeker ook voor lucht, het werkgebied waarin Cool Air gespecialiseerd is. Wij brengen daarom graag het principe van de warmte terugwin unit onder de aandacht. Het opwarmen van verse lucht kan immers heel goed gebeuren door gebruik te maken van de warmte van lucht die afgevoerd wordt. Deze warmte zou anders verloren gaan, maar is met de warmte terugwin unit dus nog wel degelijk van nut.

Warmte terugwin unit werking

De werking van een warmte terugwin unit is heel makkelijk. Via metalen kanalen die zijn aangesloten op de installatie wordt lucht uit diverse ruimtes in een woning afgezogen. De buitenlucht komt niet via de gewone mechanische ventilatieroosters in muren en kozijnen naar binnen maar via dezelfde unit. Omdat de binnenlucht ook door de unit wordt vervoerd kan de aangevoerde buitenlucht alvast voorverwarmd worden. Een logische gedachte, die ook nog eens het energieverbruik omlaag brengt. Dat scheelt je kosten op de jaarafrekening.

Warmte terugwin unit in de doucheruimte

Een plaats in huis waar de warmte terugwin unit heel goed tot zijn recht komt is de badkamer. Door gebruik te maken van de warmte van wegstromend douchewater kan koud leidingwater voorverwarmd worden, door de verticale plaatsing rond de toevoerleiding van dit koude water. Het scheelt op deze manier dat de boiler minder hard hoeft te werken om water op temperatuur te brengen, wat een impuls is voor milieuvriendelijkheid. Cool Air is 30 jaar actief in het vak van luchtbehandeling en heeft veel ervaring opgedaan in de werking van energie. Dit passen wij nu ook toe in de principes van energie terugwinnen. Geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden? Neem dan contact op of vraag een offerte aan via onze website. Onze adviseurs leggen graag uit hoe alles werkt.

Contactgegevens